Groepen
Nieuws
Agenda

Berichtenarchief

facebookYouTubeFlickrTwitter
school wassenaar

Deze school maakt onderdeel
uit van de SKOW.

Superheld Wilma Werkwoord

De afgelopen weken leerden de kinderen uit groep 4 allerlei nieuwe dingen bij Taal. Het zelfstandig naamwoord, het lidwoord, het bijvoeglijk naamwoord en zelfs al het werkwoord. Met elkaar hebben we superheld Wilma Werkwoord gemaakt. In tijdschriften gingen de kinderen zoeken naar werkwoorden. Elk werkwoord dat de kinderen erbij plakten, is een nieuwe superkracht voor Wilma. Voorbeelden van de superkrachten die Wilma nu heeft zijn: koken, trainen, meten, eten en trakteren. Thuis mogen de kinderen nog op zoek gaan naar andere superkrachten!

Lees verder

Groepsfoto’s

De groepsfoto’s zijn aan het begin van dit schooljaar weer gemaakt door Mirjam. Op de website kunnen de foto’s bekeken worden onder het kopje: groepen.

Bibliotheekbezoek groep 4

Op maandag 12 oktober bezocht groep 4 de bibliotheek in verband met de Kinderboekenweek van vorige week. In de bibliotheek maakten de kinderen kennis met een aantal boeken over vroeger, luisterden we naar een verhaal van Vos en Haas en deden we een speurtocht. Tijdens de speurtocht moesten de kinderen op zoek naar allerlei letters. Deze letters samen vormden uiteindelijk een woord. De kinderen vonden het allemaal erg leuk!

Lees verder

Dopper op Dag van de Duurzaamheid

Op spetterende wijze hebben we de dag van de duurzaamheid gevierd! De wethouder en drie dames van Dopper waren erbij aanwezig. Alle kinderen hebben een Dopper van school gekregen en hoeven zo geen pakjes drinken meer mee te nemen naar school. Dat scheelt veel afval en een slok water is voor iedereen gezond.

Lees verder

Opening kinderboekenweek

Op woensdag 30 september hebben de leerkrachten van de St. Bonifaciusschool de kinderen verrast met een ludieke opening van de kinderboekenweek.Het thema van de kinderboekenweek 2020 is ‘En toen?’. De docenten lieten ,door middel van hun kleding en hun boek, zien uit welke tijd zij kwamen. Over de rode loper kwamen zij naar buiten. Het feestelijke begin van de kinderboekenweek werd afgesloten met de dans van Kinderen voor Kinderen. De komende dagen blijven de leerkrachten volop voorlezen in de groepen. Lees verder

Verkeersles groep 4

Op vrijdag 25 september kregen de kinderen uit groep 4 een verkeersles op het schoolplein. De kinderen hebben geoefend met het achterom kijken en het uitsteken van je hand, het zo langzaam mogelijk fietsen en stoppen bij een stopbord en het slalommen om de pionnetjes heen. Ondanks de regen deden alle kinderen goed mee! Lees verder

Van mond tot kont

Groep 6 heeft vandaag geleerd hoe voedsel in het lichaam wordt verwerkt. Ze hebben de contouren getekend van een klasgenoot. Daarna hebben ze de slokdarm, maag, dunne darm en de dikke darm getekend.

Lees verder

Verkeersles groep 1-2

Op vrijdag 18 september hebben de kleuters leren oversteken. Hierbij moesten ze goed leren kijken voor ze de straat overstaken. Kijk links, kijk rechts en nog een keer. De kinderen hebben geoefend om recht de straat over te steken, over te steken bij een zebrapad en bij een stoplicht. Verkeersouders bedankt voor uw hulp! Lees verder

Young Engineers

Groep 5, 6 en 7 hebben vandaag, net als voorgaande schooljaren, een les Young Engineers gehad. De kinderen leren aan de hand van verschillende bouwplaten met Lego allerlei verschillende voorwerpen te creëren. Daarnaast komen verschillende techniek onderwerpen aan de orde zoals aandrijving en tandwielen. De kinderen hebben prachtige bouwwerken gemaakt.

Lees verder

Kleuren mengen in groep 6

Vorige week hebben de kinderen van groep 6 geleerd hoe de kleurencirkel werkt. Ze hebben geleerd wat de primaire en secundaire kleuren zijn en hoe je deze met elkaar kunt mengen. Komende week leren de kinderen meer op het gebied van het mengen van verf.

Lees verder