Groepen
Nieuws
Agenda

Berichtenarchief

facebookYouTubeFlickrTwitter
school wassenaar

Deze school maakt onderdeel
uit van de SKOW.

Verkeersles groep 4

Op vrijdag 25 september kregen de kinderen uit groep 4 een verkeersles op het schoolplein. De kinderen hebben geoefend met het achterom kijken en het uitsteken van je hand, het zo langzaam mogelijk fietsen en stoppen bij een stopbord en het slalommen om de pionnetjes heen. Ondanks de regen deden alle kinderen goed mee!

Van mond tot kont

Groep 6 heeft vandaag geleerd hoe voedsel in het lichaam wordt verwerkt. Ze hebben de contouren getekend van een klasgenoot. Daarna hebben ze de slokdarm, maag, dunne darm en de dikke darm getekend.

Lees verder

Verkeersles groep 1-2

Op vrijdag 18 september hebben de kleuters leren oversteken. Hierbij moesten ze goed leren kijken voor ze de straat overstaken. Kijk links, kijk rechts en nog een keer. De kinderen hebben geoefend om recht de straat over te steken, over te steken bij een zebrapad en bij een stoplicht. Verkeersouders bedankt voor uw hulp! Lees verder

Young Engineers

Groep 5, 6 en 7 hebben vandaag, net als voorgaande schooljaren, een les Young Engineers gehad. De kinderen leren aan de hand van verschillende bouwplaten met Lego allerlei verschillende voorwerpen te creëren. Daarnaast komen verschillende techniek onderwerpen aan de orde zoals aandrijving en tandwielen. De kinderen hebben prachtige bouwwerken gemaakt.

Lees verder

Kleuren mengen in groep 6

Vorige week hebben de kinderen van groep 6 geleerd hoe de kleurencirkel werkt. Ze hebben geleerd wat de primaire en secundaire kleuren zijn en hoe je deze met elkaar kunt mengen. Komende week leren de kinderen meer op het gebied van het mengen van verf.

Lees verder

Schrijfles groep 1-2 M/R

De kinderen uit groep 1-2 hebben hun eerste schrijfles achter de rug.  Ze hebben de letter ‘g’ geschreven in  scheerschuim. Daarna mochten de kinderen hun naam te schrijven in het schuim. Tot slot mochten de kinderen hun eigen creativiteit gebruiken om iets moois te maken.

Lees verder

Groep 7 eet soep

Vandaag heeft groep 7 onder leiding van meester Sjaak en enthousiaste hulpouders een heerlijke soep gemaakt. In het handvaardigheidslokaal werden de prei, wortels en tomaten uit de schooltuintjes gewassen en gesneden. Daarnaast gingen er nog balletjes in de soep en deze moesten uiteraard worden gedraaid. Tussen de middag konden de kinderen genieten van een lekker soepje tijdens de lunch. Lees verder

Musical Jungle Beat

Op woensdagavond 15 juli hebben de kinderen van groep 8 de musical ‘Jungle Beat’ opgevoerd. Eerder die dag hebben ze de musical opgevoerd voor de groepen 1 t/m 3 en 4 t/m 7. Dit jaar traden de kinderen op in een echt theater. Met een flinke dosis gezonde spanning stonden ze tijdens de eerste klanken van het openingsnummer te popelen in de coulisse. De kinderen hebben een fantastische musical neergezet vol spanning, humor, drama en sensatie. Groep 8 wenst iedereen een fijne vakantie.

Lees verder

Bonidag

Een maand later dan gebruikelijk werd vandaag toch het Bonifeest gevierd. De kinderen konden genieten van heerlijke poffertjes gemaakt door de oudercommissie. In de klas waren leuke prijsjes te winnen tijdens de bingo!

Lees verder

Toneelmiddag groep 1/2 M

De kinderen uit groep 1/2 van juf Mariël en juf Dian hebben een toneelstuk opgevoerd van een tijger die niet in bad wou. Je kon zien dat ze er erg veel plezier in hadden. Zingen, dansen en springen iedereen deed leuk mee. De kinderen zagen er fantastisch uit in hun dieren outfits en hun dieren schmink. Lees verder