Groepen
Nieuws
Agenda

Berichtenarchief

facebookYouTubeFlickrTwitter
school wassenaar

Deze school maakt onderdeel
uit van de SKOW.

Afscheid groep 8

Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen van groep 8 afscheid genomen van de school.  In de ochtend hebben ze hun afscheidsmusical “De Feestplaneet” opgevoerd voor alle leerlingen en in de avond voor hun familie. Het enthousiasme spatte van het toneel af!

Deze diashow vereist JavaScript.

Een kijkje in groep 5

Groep 7 bezoekt Voorlinden

Afgelopen vrijdag heeft groep 7 museum Voorlinden bezocht. Na een korte introductie gingen de kinderen onder begeleiding van enkele hulpouders door het museum. De bekende kunstwerken kwamen langs zoals het zwembad waar je kunt zwemmen zonder nat te worden. Het reuzen koppel met de parasol en ‘Open end’ een gigantisch stalen werk van Richard Serra. De kinderen hebben veel gezien en geleerd. Lees verder

Groep 7 naar bunker

Groep 7 heeft vandaag onder leiding van twee enthousiaste vrijwilligers van Staatsbosbeheer een bezoek gebracht aan de vleermuisbunker bij de Wassenaarse slag. De kinderen kregen uitleg over de geschiedenis rond de Tweede Wereldoorlog en hoe de Atlantikwall als verdedigingslinie functioneerde. Tegenwoordig leven er in de winter veel vleermuizen in de bunker. Er zijn allerlei aanpassingen gedaan om het de vleermuizen zo aangenaam mogelijk te maken. Dankzij het lekkere weer konden de kinderen ver de zee op kijken. Lees verder

Vissen met groep 7

Vandaag hebben de kinderen van groep 7 geleerd om te vissen. ‘s Ochtends kreeg de klas les van vismeester Gerrit (Sportvisserij Nederland) over de theorie. ‘s Middags is de groep naar de Lignestraat gegaan waar samen met de Wassenaarse Hengelsportvereniging gevist kon worden. Het geduld van de kinderen werd op de proef gesteld tijdens het vissen. Gelukkig wist Yves een voorntje uit het water te halen. Met de gekregen onthaker werd de vis weer snel teruggezet.

Lees verder

Taart voor groep 6

De oma van Jesse uit groep 6 was een mooie weddenschap met de kinderen aangegaan. Ze moesten een 10 of een 9 voor de topo van Flevoland halen en dan zou zij een taart bakken voor de klas! Het is een hele mooie en lekkere taart geworden!
Lees verder

Bonifeest

Gisteren hebben de kinderen het Bonifeest gevierd. Na de opening op het bordes, met het hijsen van de vlag en het schoollied, hebben de kinderen in de klas bingo gespeeld. De klassenouders waren ondertussen druk in de weer met het bakken van pannenkoeken voor de kinderen. Ze waren heerlijk, dank hiervoor!

Lees verder

Kijkje in de klas groep 4

Groep 7 doet verkeersexamen

Vandaag heeft groep 7 verkeersexamen gedaan. Na de voorbereiding in de klas en het oefenen van de route tijdens de praktische verkeerslessen, was vandaag het examen. Op het politiebureau werden de fietsen gecontroleerd waarna de kinderen één voor één mochten vertrekken. Sommige kinderen waren best zenuwachtig. Gelukkig kwam iedereen weer veilig terug op het politiebureau. Wel moeten de kinderen nog even wachten op de uitslag van het examen…

Lees verder

Schoolvoetbaltoernooi

Op woensdag 22 mei was het schoolvoetbaltoernooi. Onze school deed mee met drie teams. De teams bestonden uit leerlingen van groep 8 aangevuld met enkele leerlingen uit groep 7. Het jongens wedstrijdteam werd vijfde. Het meisjes wedstrijdteam werd na een spectaculaire laatste wedstrijd vierde. Het jongens recreatieteam behaalde de eerste plaats. Natuurlijk werden onze voetbalkanjers gehuldigd op het bordes van de school.