Groepen
Nieuws
Agenda

Berichtenarchief

facebookYouTubeFlickrTwitter
school wassenaar

Deze school maakt onderdeel
uit van de SKOW.

Informatie Coronavirus

Beste ouders / verzorgers,

Ons bereiken vragen over het Coronavirus. In antwoord daarop berichten wij u dat de scholen van de SKOW aanwijzingen / richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) volgen www.rivm.nl en die van de GGD https://www.ggdhaaglanden.nl/home.htm.

Wij verwijzen u in het bijzonder naar de webpagina  https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Daarin staat aangegeven hoe te handelen in geval van een vermoeden van besmetting: namelijk telefonisch contact opnemen met de huisarts. Wij verzoeken u deze pagina na te lezen en de adviezen strikt te volgen.

Bestuur en directie volgen de berichten van de overheid nauwlettend (dagelijks). Vooralsnog zijn er voor scholen geen nadere aanwijzingen. Zodra dit wel het geval is, informeren we u hier over.

Met vriendelijke groet,

bestuur en directie scholen SKOW

Alaaf!

Donderdagmiddag hebben we onze mooiste, gekste en origineelste kostuums aangetrokken en zijn we spelend, dansend, zingend en hossend door de school gegaan. Alle kinderen hebben genoten van de carnavalsviering!
Lees verder

Boni nieuws 4

Toneelmiddag groep 1-2I/R, 4 en 6

Vrijdagmiddag 14 februari hebben de kinderen van groep 1-2 I/R, groep 4 en groep 6 hun toneelstukje aan de andere groepen laten zien. Je kon zien dat er goed geoefend was. Alle kinderen hebben genoten van een krokodil die niet wist wie hij was, van een kwal die de hik had en van een toneelstuk over vreemde kunst in een museum.

Wij kijken uit naar de laatste toneelmiddag in mei!

Lees verder

Kinderen van groep 7 en 8 leren schaken aan kleuters

Een aantal kinderen van groep 7 en 8 is vandaag begonnen met het uitleggen van schaken aan kleuters. De kinderen van groep 7 en 8 hebben eerst kennis gemaakt met de kleuters. Vervolgens hebben ze het schaakbord en de stukken geïntroduceerd. De komende week zullen de kinderen van groep 7 en 8 de spelregels uitleggen en het niveau opvoeren. Na een week wordt gekeken of het spelen van een potje tot de mogelijkheden behoort. Lees verder

Schaatsen op het Havenplein

Vandaag zijn groep 3 t/m 8 gaan schaatsen bij het Havenplein. Ice Event Wassenaar heeft hier voor het tweede jaar een kunstijsbaan neergezet waar de kinderen lekker konden schaatsen. Na afloop was er warme chocolademelk!

Lees verder

Voorleesontbijt groep 1/2

Vandaag kwam de vader van Jacob op bezoek in groep 1/2 om het boek ‘Moppereend’ voor te lezen. Moppereend is het prentenboek van het jaar en daarom hebben wij voor dit boek gekozen. Tijdens het voorlezen kregen de kinderen een krentenbol en iets te drinken. U kunt het boek ook in de bibliotheek lenen om thuis samen met uw kind te lezen. Uw kind kan gratis lid worden van de bibliotheek. Lees verder

Groep 8 bezoekt Humanity House

Onze samenleving kent vele culturen, religies, politieke overtuigingen en denkbeelden. Voor kinderen die midden in deze samenleving staan, is het belangrijk om te weten wat er speelt en zich daar een mening over te vormen. In het Humanity House ervoeren de kinderen van groep 8 van heel dichtbij dat vrede en veiligheid niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen. Op dit moment zijn er wereldwijd 70,8 miljoen mensen op de vlucht. Dat is het hoogste aantal ooit. De kinderen maakten kennis met humanitaire thema’s zoals vluchtelingen en noodhulp.
Lees verder

Young Engineers groep 1/2

Vandaag hebben alle kleuters een workshop gehad van Young Engineers. Daarbij gingen de kinderen aan de slag met Kid K’nex. Ze hadden in tweetallen een doos Kid K’nex tot hun beschikking. Met behulp van een stappenplan hebben ze zeedieren in elkaar gezet. De kinderen vonden het erg leuk en kijken uit naar de volgende keer! Lees verder

Groep 8 proost op het nieuw jaar

Groep 8 is vanochtend onder het genot van een goed glas kinderchampagne knallend het nieuwe jaar in gegaan. Na het vertellen van de vakantieverhalen kwamen de goede voornemens aan bod. Namens alle kinderen van groep 8: Proost en een gelukkig 2020! Lees verder