Groepen
Nieuws
Agenda

Berichtenarchief

facebookYouTubeFlickrTwitter
school wassenaar

Deze school maakt onderdeel
uit van de SKOW.

Groep 7

Welkom op de pagina van groep 7!

Hieronder kunt u al het nieuws over onze groep lezen.

Laatste nieuws uit groep 7

  • Boomfeestdag (3/14/2018) - Groep 7 is vandaag naar landgoed De Pauw geweest vanwege de boomfeestdag. Samen met wethouder Bert Doorn werd de eerste boom geplant. Hierna mochten de kinderen zelf aan de slag met een schop. Vervolgens werd er een stukje geschiedenis over het landgoed verteld. Daarna stond het spectaculaire onderdeel abseilen op het programma. Na een spelletje […]
  • Week van het geld (3/13/2018) - Vandaag heeft groep 7 bezoek gekregen van Moniek (de moeder van Reinier uit groep 1-2). Speciaal voor de week van het geld was ze naar school gekomen om de kinderen hierover te vertellen. In de cash quiz kregen de kinderen allerlei vragen en stellingen die in teams moesten worden beantwoord. De winnaars kregen een leuke […]
  • Toneelmiddag groep 1-2 DB, 6 en 7 (2/21/2018) - Afgelopen vrijdag is er toneelmiddag geweest. Groep 7 opende de voorstelling met een toneelstuk over het circus. Hierna liet groep 1-2 (DB) zien dat beer een losse tand had en in groep 6 deelde agent Bonnema bekeuringen uit aan iedereen. Alle andere groepen hebben naar de toneelstukjes gekeken.
  • Schaatsen (1/26/2018) - Vrijdag 19 januari stond het jaarlijkse schaats uitje voor de groepen 5 t/m 8 weer op de agenda. Nadat iedereen om 12:30 in de lokalen zich had verzameld en alle rij-ouders (waarvoor dank) zich ook hadden gemeld konden de auto’s zich langzaam richting de schaatshal in Leiden verplaatsen.
  • Groep 7 bezoekt Nationaal Archief (11/20/2017) - Groep 7 heeft vandaag een bezoek gebracht aan het Nationaal Archief. Tijdens de les “Schatgraven in het Nationaal Archief” zochten de kinderen naar aanwijzingen over de verdwijning van het VOC-schip de Geldermalsen. Via kaarten en brieven kwamen ze achter de waarheid van het gezonken schip. 
  • Groep 7 krijgt dode hoekles (11/3/2017) - Vandaag heeft groep 7 een gastles gekregen van meester Simon. Deze vrachtwageninstructeur heeft de kinderen precies uitgelegd wat de gevaren van de dode hoek zijn. Na in de klas een quiz gespeeld te hebben, is groep 7 naar buiten gegaan om de gevaren rond de vrachtauto te bekijken.
  • Young Engineers gestart (10/5/2017) - Dinsdag zijn de groepen 5, 6 en 7 weer gestart met Young Engineers. Net als vorig jaar komt Oscar de kinderen technieklessen geven met behulp van Lego. In de maanden oktober en november worden er 6 lessen gegeven. De groepen 4 en 8 krijgen later in het jaar 3 workshops aangeboden.
  • Groep 7 eet soep (9/5/2017) - Vandaag heeft groep 7 soep gegeten van de groente uit de schooltuintjes. De kinderen hebben onder begeleiding van de meester en de juf een groentesoep gemaakt. Meester Sjaak heeft geholpen met het leeghalen van de tuintjes en verwerking van de groente (prei, uien, wortels, selderij). In het handvaardigheidslokaal begon het dan ook heerlijk te ruiken. […]