Sinterklaasfeest op de St. Bonifaciusschool!

De spanning was gisteren goed voelbaar op de St. Bonifaciusschool. Zou Sinterklaas nog tijd hebben om naar de St. Bonifaciusschool te komen? Het was ook helemaal niet zeker of juf Johanneke op tijd op het feest aanwezig kon zijn. Zij zat immers opgesloten in de pakjeskamer ergens in de school. Alle kinderen waren al vroeg aanwezig op het schoolplein. Sinterklaas had voor deze gelegenheid zijn mooiste auto opgepoetst. Ook had hij extra veel Pieten meegenomen, wel negen in totaal. Gelukkig kwam hij op tijd aanrijden en konden de kinderen hem begroeten. Maar… Een feest is geen feest zonder juf Johanneke. Natuurlijk wist de Sint de oplossing. Hij ging gewoon de politie bellen. De politie kwam razendsnel op school aan en na grondig speurwerk werd juf Johanneke aangetroffen in het lokaal van juf Daniella. Liedjespiet was vergeten door te geven aan de Sint dat zij juf Johanneke de vorige dag al had aangetroffen in de pakjeskamer en haar toen heeft bevrijd. Juf Johanneke kon toen door de liedjespiet de pakjeskamer verlaten. Door dit avontuur had ze erg veel achterstallig werk in te halen. Ze heeft toen maar een rustig plekje opgezocht en ze is toen helemaal de tijd vergeten. Gelukkig was ze op tijd door de politie gevonden en heeft ze niets aan haar avontuur heeft overgehouden. Na een geweldige welkomstdans op het bordes van de leerlingen uit groep 6 kon het feest dan toch echt beginnen. De kinderen uit groep 1 t/m 4 lieten in de gymzaal hun beste zang en danstalenten zien aan de Sint. Meester Frank was nog even op zoek naar zijn cadeau. Sint had gehoord van de salarissen van de leerkrachten en hier had hij wel een oplossing voor in de vorm van een extra bonus in deze dure decembertijd. De leerkrachten kregen daarom nog een zak met geld mee van de Sint. Ook bezocht de Sint de peuteropvang van Norlandia en ging hij naar de groepen 5 t/m 8. Nadat alle surprises waren uitgepakt en bewonderd mocht iedereen nog met de Sint en de Pieten op de foto. Helaas moest de Sint weer naar andere scholen toe en moesten wij afscheid nemen. Sinterklaas heeft ons nog wel toegefluisterd dat hij het een geweldig feest vond bij ons op school en dat hij en zijn Pieten nu alweer uitkijken naar volgend schooljaar.