Lezen in de zomervakantie

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen 1 à 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomervakantie is dus erg belangrijk. Als kinderen regelmatig blijven lezen, kan een terugval in leesniveau worden tegengegaan.

Je kunt natuurlijk een boek kopen in de boekhandel of er in de bibliotheek een paar lenen. Een boek ruilen met je vriendje, buurmeisje is ook erg gezellig. Vanaf 1 juli tot 31 augustus 2014 is ook de speciale app VakantieBieb te downloaden in de App Store en Google Play Store. Met de VakantieBieb-app kunnen kinderen tijdens de zomervakantie e-books van de Bibliotheek op een tablet of smartphone lezen (meer informatie op www.vakantiebieb.nl).