Groep 1/2 Mariël

Welkom op de pagina van groep 1/2 Mariël!

Hieronder kunt u al het nieuws over onze groep lezen.

Laatste nieuws uit groep 1/2 Mariël

• Een kunstwerk maken met blokjes 1-2 M (10/16/2018) - In het museum kun je kunst bekijken. Dat zijn bijvoorbeeld schilderijen of beelden. Er zijn ook kunstenaars die kunst maken van andere spullen, zoals Lego of houten blokken. Kijk maar op de foto’s naar onze kunstwerkjes die wij samen hebben gemaakt.
  • Voorlezen in de kinderboekenweek (10/15/2018) - Op 3 oktober is de kinderboekenweek feestelijk geopend. Op het grote plein dansten alle kinderen op het lied: Kom erbij! In de groepen kwamen grootouders voorlezen. Dit was een groot succes!
  • Opening kinderboeken 2018 (10/3/2018) - Vanmorgen hebben de kinderen gedanst op het lied ‘Kom erbij’ van Kinderen Voor Kinderen. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar: vriendschap. De komende dagen komen er opa’s en oma’s voorlezen in de groepen.
  • Woeste Willem groep 1-2 (9/28/2018) - Afgelopen woensdag zijn wij met de kinderen uit groep 1-2 naar de voorstelling van Woeste Willem geweest. Het was een leuke voorstelling en de kinderen hebben genoten.
  • Verkeersles groep 1-2 (9/18/2018) - Vandaag hebben de kinderen van groep 1-2 leren oversteken op het grote plein. Met behulp van zes verkeersouders hebben de kinderen in verschillende situaties leren oversteken. Het was een leerzame middag.
  • Muziekles groep 1-2 (9/17/2018) - De afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 1-2 muzieklessen gekregen van juf Jolante. Op de foto’s is te zien hoe enthousiast de kinderen meedoen tijdens deze muzieklessen.
  • Ontdektuinen groep 1-2 (6/7/2018) - Wat zijn de kinderen blij met onze 2 ontdektuinen. Bouwen, beestjes, boomstammen, bloembakken. Er is veel te zien en te doen. De eerste plantjes komen al boven de grond. De paddenstoeltafel wordt goed gebruikt. En wat zijn ze dol op de buizenwand.
  • Opa’s en oma’s in groep 1-2 (6/4/2018) - Vanwege ons project ‘familie’ zijn er opa’s en oma’s uitgenodigd om in de kring te komen vertellen over vroeger. Diverse bijzondere voorwerpen werden meegenomen om uitleg over te geven. Er kwam een melkemmer voorbij, een snijbonensnijder, een echte koffiemolen en nog veel meer. De kinderen hebben vol aandacht zitten luisteren.