Groep 8 krijgt bezoek van De Verhalenman

Op woensdag 1 juli hebben de kinderen van groep 8 een bezoek gekregen van ‘De Verhalenman’ Karel Baracs. Met, de op waarheid berustende, 90 minuten durende vertelvoorstelling ‘Waarom lijn 8 niet meer rijdt’ , brengt Stadsverteller Karel Baracs het Amsterdam van 1943 tot leven. Het is 1943. In Amsterdam is de Jodenvervolging in volle gang. De Joodse familie Appel houdt zich schuil boven een winkel in het hart van de stad. Als de bezetter een razzia houdt worden de onderduikers ontdekt en afgevoerd naar de Hollandsche Schouwburg. Daar worden de kinderen van de ouders gescheiden in afwachting van deportatie. De twee vriendinnen Hester en Pauline zijn getuige van de vervolgingen. Zij besluiten om in actie te komen. Met gevaar voor eigen leven ontvoeren zij Joodse kinderen vanuit de zwaar bewaakte crèche aan de Plantage Middenlaan. Een tweede lijn binnen dit verhaal over vervolging en verzet betreft de liefde die opbloeit tussen Hester en Sjoerd een Joodse onderduiker. De kinderen hebben ademloos zitten luisteren naar dit indrukwekkende verhaal.