Groep 5 naar het Museon

Zeehondensoep, krekelkroket of gefrituurde wormen. Het klinkt misschien wat onwennig, maar  in andere culturen smullen ze ervan. Alle zintuigen van de leerlingen werden vandaag ingezet tijdens de opdrachten in het Museon.

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet! Dit Nederlandse spreekwoord vat de inhoud van de les ‘De wereld op je bord’ goed samen.

Vandaag werden de kinderen van groep 5 wereldchefs. Als wereldchef ben je op zoek naar vernieuwende gerechten en vaak haal je je inspiratie daarvoor uit andere landen. Een goede chef gebruikt al zijn zintuigen. Je proeft het eten, je ruikt het eten, je bekijkt het eten van dichtbij en je raakt het eten aan. Kortom, je laat je inspireren en verassen door geuren en smaken en nieuwe gerechten die je in andere landen kunt vinden.

Waarom zouden we bijvoorbeeld alleen koe, varken of kip eten? Misschien kun je ook wel andere dieren eten? Moet je je gerechten altijd met mes en vork eten of zijn er ook andere manieren om het op te eten? Deze en nog veel meer vragen hebben de kinderen van groep 5 vandaag tijdens de les in het Museon onderzocht. Het proeven van insecten mocht daarbij niet ontbreken.