Groep 4 bakt cake tijdens rekenles

Op woensdag 5 november hebben de kinderen van groep 4 een cake gemaakt tijdens de rekenles. Het doel van de les was de inhoud, gewicht en de temperatuur te meten. Allereerst maakten de kinderen kennis met de begrippen: kilo, liter en graden. Zo kwamen ze erachter dat een pak suiker een kilo weegt, een fles water precies een liter is en dat de temperatuur in de klas 18 graden is.

Ook andere producten werden gewogen om tot een goed inzicht te komen. Vervolgens leerden de kinderen hoe ze een recept moesten lezen en wat de woorden ‘benodigdheden’ en ‘werkwijze’ betekenen. Door de juiste hoeveelheden af te lezen en meten kwamen de kinderen tot een heerlijk beslag. Tot slot hebben de kinderen gekeken op welke temperatuur de oven gezet moest worden. De cake kon de oven in en… smullen maar! ” Zo wil ik iedere dag wel rekenen, meester!” Aldus een leerling uit groep 4.