Diederik Samsom leest voor

2014-01-22 Diederik Samsom leest voor

Diederik Samsom heeft tijdens de nationale voorleesdagen een bezoek gebracht aan de St. Bonifaciusschool. De fractieleider van de PVDA heeft het Prentenboek van het jaar 2014: Krrrr…..okodil van Catherine Rayner voorgelezen aan de groepen 1 en 2. Een verhaal over een krokodil die alle andere dieren aan het schrikken maakt, maar uiteindelijk alleen overblijft. Gelukkig komt hij een andere krokodil tegen.

Op het grote scherm konden de kinderen goed meekijken naar de platen uit het prentenboek.Tijdens het lezen spraken zij honderduit over de dieren die in het verhaal voorkwamen en hoeveel ze hierover wisten. Na een lekkere eierkoek en iets te drinken, moesten we helaas alweer afscheid nemen van Diederik Samsom. De gezellige sfeer van het samen lezen, samen ontbijten en vooral samen praten over het verhaal, zullen de kinderen zich nog lang kunnen herinneren!

Tijdens de nationale voorleesdagen staat het Prentenboek van het jaar 2014: Krrrr…..okodil van Catherine Rayner centraal. Doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen voor kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

logo_vwIn de bibliotheek van Wassenaar zijn gedurende deze periode tal van activiteiten en kunnen kinderen gratis lid worden.  Tevens ontvangt u dan een leuke attentie. Kindertheater Kaboem speelt de voorstelling Krokodilletranen, gebaseerd op het Prentenboek van het JaarDe voorstelling is geschikt voor kinderen van 2-6 jaar. Op zondag 26 januari is de voorstelling te zien in Wassenaar

Kinderen van 4-5-6 jaar kunnen natuurlijk weer naar het Pyjama-gala-bal op 30 januari! Trek je mooiste pyjama aan, neem je liefste knuffel mee en kom luisteren naar verhalen in de bibliotheek.